Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (2024)

Spaansesteden.nl

Spanje / Marbella

Tips voor activiteiten in de luxe badplaats Marbella (Spanje)

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (1)

Lees alles over de bezienswaardigheden in Marbella Spanje, zoals de Puerto Banus, het centrum, activiteiten en wat te doen in de stad Marbella.

Wat te doen in Marbella Spanje

Marbella is een Spaanse kustplaats, gelegen in Andalusië. De stad is zowel populair vanwege zijn warme temperaturen en ligging aan het strand, als zijn rijke historie. Daarbij ligt Marbella ook nog eens aan de bergrug Sierra Blanca, waardoor lange wandelingen ook meer dan mogelijk zijn. In deze bergen rondom de stad zijn bij opgravingen resten gevonden van Fenicische, Carthaginensische en Romeinse nederzettingen. Ook hebben de Moren de stad nog lange tijd in handen gehad, om precies te zijn tot 1485, toen de Spanjaarden hem weer terug veroverden. Met al die verschillende machthebbers en volken is Marbella door de eeuwen heen dus een flinke mengelmoes van culturen geworden. Hier heeft de Spaanse badplaats dan dus ook zijn unieke karakter aan te danken. In het oude centrum alleen al zul je getrotseerd worden met diverse bezienswaardigheden, allemaal uit een verschillend stukje geschiedenis afkomstig.

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (2)De toegangspoort tot Marbella centrum

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (3)Puerto Banus, de luxe jachthaven van Marbella stad

Buiten een stad met een rijke historie, is Marbella natuurlijk ook één van de populairste kustplaatsen aan de Costa del Sol. Het is dan ook niet verrassend dat, met al die toestromende toeristen, Marbella ondertussen handenvol attracties heeft om jezelf mee te vermaken. Zo is er een golfbaan aanwezig, en een uitgebreide jachthaven. Ook kun je uiteraard simpelweg met je handdoekje op het strand plaatsnemen, om daar eens goed van zowel zon als zee te genieten. Reis bijvoorbeeld af naar de Playa de la Bajadilla, of de Playa de Fontanilla, twee spierwitte zandstranden van kilometerslang. Pas wel voor de snikhete zon. Met name in de zomermaanden kan het namelijk nogal heet worden in het zuiden van Spanje. Als laatste is het ook mogelijk om in Marbella te gaan wandelen. Beklim een berg, of loop eens langs de standbeelden van Salvador Dali. Voor hen die geen zin hebben in al dat stappen, is een fiets huren ook een optie. Lees meer over de 14 leukste Marbella bezienswaardigheden:

Dé 14 leukste bezienswaardigheden Marbella

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (4)

1. De oude stad van Marbella (centrum)

In het oude centrum van Marbella vliegen de fragmenten geschiedenis je rond de oren. Hier vind je het oude stadhuis, dat in de 16e eeuw gebouwd is in de Renaissance stijl. Dit stadhuis ligt aan het Plaza Naranjos, en heeft ook een kapel met prachtige fresco’s. Ook zijn de oude stadsmuren hier te vinden, met nog restanten uit de Arabische tijd. Buiten het plein met zijn bezienswaardigheden, zijn ook de restanten van een Arabisch kasteel te vinden in het centrum van Marbella, of in het Spaans: Murallas del Castillo. Tip: Een leuke manier om het oude centrum te ontdekken is met deze tapas en wandeltour door het historische centrum.

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (5)

2. Puerto Banus

Puerto Banus is de jachthaven van Marbella welke ongeveer 6 kilometer van de oude stad af ligt. Deze werd in 1970 gebouwd en in de jaren 90, tegen de wil van vele milieuactivisten in, nog eens uitgebreid. Met prijzen die kunnen oplopen tot 500,000 euro per vierkante meter, of huurprijzen van 4000 euro per dag, is dit één van de duurste jachthavens in heel Europa. Hier vind je dan ook echt een stukje jetset. Met name rijke Arabieren leggen hier hun jacht te rusten. Vanuit de haven kun je ook het rijkere stukje van Marbella betreden, waar alle golfbanen en villa’s zich bevinden. Dé plek om de jetset te spotten! Vanuit Puerto Banus kunt u ook één van deze boottochten boeken:

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (6)

3. Ontdek Marbella per fiets

Aanrader: De meest ideale manier om de verschillende kanten van de stad te ontdekken is met deze leuke Marbella fietstour. Een enthousiaste gids neemt je mee naar zowel het moderne Marbella met bijvoorbeeld de jachthaven Puerto Banus, maar ook langs de historische plekken met Moorse invloeden in het oude stadsdeel. Doordat sommige bezienswaardigheden wat verder van elkaar liggen en de stad over uitstekende fietspaden beschikt is dit de perfecte manier om Marbella te ontdekken (meer info en reserveren fietstours).

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (7)

4. Stranden van Marbella

Binnen Marbella’s perken is in totaal 27 kilometer aan strand te vinden. Deze strook met kust is verdeeld in 24 afzonderlijke stukken strand, met allen hun kleine unieke karaktereigenschappen. Je vindt hier stranden met grind, fijn zand dat of donker of licht gekleurd is. Het grootste deel van de stranden in Marbella is voor een klein deel volgebouwd met allerlei faciliteiten. Zo zijn er overal strandtentjes en andere mogelijkheden te vinden. Met name in de zomermaanden kan de drukte hoog oplopen.

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (8)

5. Avenida del Mar en Standbeelden van Dalí

De Avenida del Mar is een straat in Marbella centrum die volgebouwd is met diverse kunstwerken. En niet zomaar kunstwerken. Zo staan er bijvoorbeeld verschillende standbeelden van onder andere Salvador Dali, een surrealist uit het begin van de twintigste eeuw, en een van de belangrijkste Spaanse kunstenaars in de Spaanse geschiedenis. Voor hen die graag goed de tijd nemen om de kunst te bewonderen, zijn er gelukkig genoeg bankjes en restaurantjes aanwezig waar je even kan gaan zitten om het een en ander te bekijken.

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (9)

6. Paseo Maritimo

De Paseo Maritimo is de boulevard van Marbella. Tussen twee lang uitgestrekte rijen met palmbomen kun je hier op slakkentempo genieten van de zeelucht en de mooie uitzichten. Aan je ene kant zul je de overal de zee kunnen zien, en aan de andere kant de stroken winkeltjes en restaurantjes, ideaal als je even een pauze nemen wilt tussen de 6 kilometer aan wandelroute.

📌 Tip: de meest relaxe manier om de stad te ontdekken is met deze leuke fietstour waarbij je ook de boulevard tussen de oude stad en de haven Puerto Banus zult passeren.

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (10)

7. Parkjes in de stad, zoals La Alameda

Voor hen die even tot rust willen komen in een stukje natuur heeft Marbella ook diverse parkjes in de aanbieding. Zo is er het Parque La Alameda, een haven van rust in het midden van de Spaanse kustplaats. Hier vind je een hoop tropische planten die verfrissende afwisseling vormen met de inheemse, Spaanse flora en fauna. Vlak achter de boulevard, is er ook nog het Parque de la Constitución. In dit park kun je bij de taverne aan de ingang van een drankje genieten, of de speeltuin bezoeken met de kinderen. Hier vind je jaren oude bomen, gezellige wandelpaden en schaduwrijke zitplaatsen.

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (11)

8. Iglesia Mayor de la Encarnacion

De Iglesia Mayor de la Encarnacion is een oude kerk in het centrum van Marbella. Op de warme zomerdagen van Marbella is deze plek prima geschikt om even een half uur tot een uurtje rond te kijken tussen de frisse muren van het oude bouwwerk. Je vindt hier diverse schilderijen en ook bladgouden ornamenten en versiersels. In andere woorden, de Iglesia Mayor de la Encarnacion schaamt zich niet voor zijn eigen rijkdom.

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (12)

9. Beklim de La Concha berg

De La Concha berg torent al eeuwen boven Marbella uit. In hoogte is deze berg niet zo zeer uitzonderlijk, slechts 1200 meter, maar met zijn gebrek aan vegetatie en dichte ligging bij de kust is het beklimmen van deze rots zeker een ervaring. Start bij 'Refugio de Juanar' en je bent ongeveer een uur of drie bezig om de top te bereiken, en zal dan weer 2 uur nodig hebben om beneden te komen. Omdat de berg zo dicht bij de kust ligt, vind je onderweg geregeld de mooiste panorama’s en vergezichten, o.a. bij het Cruz de Juanar.

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (13)

10. Museo Ralli

Het Museo Ralli is een museum vol schone kunsten in Marbella. Het mooiste van deze plek is misschien nog dat je er gratis naar binnen kan. Je vindt hier het resultaat van een lange verzamelwoede van de eigenaar, die een deel wisselende en een deel vaste collectie aan biedt voor zijn bezoekers. Ook hier vind je werken van onder andere Salvador Dali, maar ook werken van diverse Zuid-Amerikaanse en Midden-Amerikaanse kunstenaars. Loop er een keertje rustig binnen en kijk wat rond. Wel is het belangrijk dat je oplet dat je door de drukte niet meer naar binnen kan (officiële website museum).

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (14)

11. Canyoning in Guadalmina / Benahavís (23 km)

Guadalmina is een ravijn dat vlakbij Marbella ligt en dat prima geschikt is om aan de bijzondere sport canyoning te doen. Je vindt rond Benahavís eenzelfde soort omgeving als het gebergte rond Marbella: kale rotsen van wittige kalksteen. Het water is helder en lichtblauw. Met de zon op je kop kun je hier dus de dag van je leven hebben. Daarbij komt kijken dat canyoning in de kloof ook geschikt is voor beginners. Dus wees niet bang voor heftige watervallen of stroomversnellingen en geniet van dit avontuur vol adrenaline (canyoning tour reserveren incl. ophalen of met eigen vervoer alleen de canyoning tour).

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (15)

12.Dagtocht naar Gibraltar (75 km)

Buiten zijn fantastische ligging aan het strand en een bergrug, is Marbella ook nog eens gelegen in de buurt van andere bruisende plekken vol karkater en historie. Zo is het mogelijk om een dagtocht naar Gibraltar te maken, wat ongeveer 75 kilometer verderop ligt. Gibraltar is een schiereiland dat bij precies bij in de ingang van de Middellandse zee ligt. Bij helder weer kun je vanuit hier zelfs Marokko zien liggen, dat op 6,8 kilometer afstand ligt. Ook is Gibraltar bekend vanwege zijn aapjes, en zijn Engelse bezetting. Lees meer over de Gibraltar bezienswaardigheden.

📌 Tip: Met deze tour heeft u een compleet georganiseerde dagtocht naar Gibraltar.

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (16)

13.Dagtocht naar Ronda (56 km)

Op zo’n 56 kilometer van Marbella, ligt ook de Spaanse stad Ronda. Dit gebied staat bekend om zijn mooie natuur en rustige omgeving. De Amerikaanse schrijvens Ernest Hemmingway en F. Fitzgerald woonden hier jaren samen. In hun werk beschreven zij dan ook onder andere de schoonheid van Ronda en haar omgeving. In Ronda zelf heb je verschillende bruggen die door hun grootsheid en ouderdom imposant voor de dag komen. Een van de mooiste witte plaatsen om te bezoeken in Andalusië. Lees meer over de Ronda bezienswaardigheden.

📌 Tip: Met deze tour heeft u een compleet georganiseerde dagtocht naar Ronda.

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (17)

14.Dagtocht naar de Caminito del Rey (70 km)

Voor de mensen die zichzelf als een echte durfal beschouwen, en grote hoogtes niet ontlopen, is er de Caminito del Rey. Op zo’n 70 kilometer van Malaga vind je hier een wandelpad, dat ooit als het gevaarlijkste weggetje van heel Europa gezien werd. De gehele route is zo’n 7,5 kilometer lang en gaat door de Desfiladero de los Gaitanes kloof. Je bent toegestaan het pad zelf te bewandelen (tickets reserveren noodzakelijk) of, uiteraard, een tour te boeken. Lees meer over 'El Caminito del Rey'.

Meer in Andalusië

Meer activiteiten in Marbella?

Beste hotels in Marbella

Hotels in oude centrum Marbella

Zoekt u een goed hotel in de oude stad van Marbella? Het Hotel Fuerte Marbella is een luxe hotel aan het strand met twee zwembaden en een van de beste hotels in de buurt van het oude centrum. Liever een kleinschaliger verblijf? La Morada Mas Hermosa is een authentiek herenhuis in het oude centrum en voor een mooi boetiekhotel raden wij u Hotel La Villa Marbella aan.

Unieke hotels in omgeving

Wanneer u een verblijf zoekt in de omgeving van Marbella stad kunnen wij u een aantal schitterende locaties aanbevelen. Wilt u een duur hotel van wereldklasse met alle faciliteiten zoals een golf resort en spa? Dan is Marbella Club Hotel het meest luxe hotel in de omgeving, halverwege de oude stad en de Puerto Banus. Op 15 minuten van Marbella ligt het witte dorpje Ojén. La Posada del Ángel is een prachtige en betaalbare accommodatie in Moorse stijl, schitterend gelegen in dit witte dorpje. De meest bijzondere locatie ligt in het plaatsje Monda op 14 kilometer van Marbella. Het Hotel Castillo de Monda is gevestigd in een kasteel bovenop de berg met schitterend uitzicht op het dorpje Monda.

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (21)

Marbella Club Hotel

Meer info

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (22)

La Posada del Ángel

Meer info

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (23)

Hotel Castillo de Monda

Meer info

Beste reistijd Marbella Spanje

De beste reistijd voor Marbella is over het algemeen van mei tot oktober. In de echte zomermaanden, van juli tot september, lopen de temperaturen echter wel hoog op. Zo kunnen ze gemiddeld een graden of dertig worden in de felle zomerzon. In de lente, of het begin van de herfst, is het klimaat weer iets gematigder. Dan wordt een gemiddeld een graad of tweeëntwintig. Regen valt er in Marbella nauwelijks. Gemiddeld, over het gehele jaar, valt er van iedere maand een dag of zes tot zeven regen. De rest van de dagen is het dan kurkdroog. In de winter is het wel mogelijk dat er sneeuw op de bergtoppen rondom Marbella valt. Desalniettemin smelt die spoedig weer in de dagen die volgen. De temperaturen bedragen dan rond de tien tot zestien graden.

Weer j f m a m j j a s o n d
gem. max (°C) 14 15 16 18 21 25 28 28 25 22 17 15
gem. min (°C) 9 9 10 12 15 18 21 21 19 16 12 10
dagen neerslag 7 6 6 5 4 1 0 1 3 6 6 7
zonuren / dag 5 6 7 8 9 11 11 10 8 7 5 5

Waar ligt Marbella in Spanje?

De stad Marbella ligt in de autonome regio Andalusië in het zuiden van Spanje. Málaga is 58 kilometer ten oosten de grootste stad in de omgeving. Ten westen van Marbella centrum ligt op 29 kilometer de populaire badplaats Estepona en op 74 kilometer afstand de Britse kolonie Gibraltar.

FAQ bezoeken Marbella

Wat zijn de bezienswaardigheden in Marbella?

Een deel van de bezienswaardigheden in Marbella liggen in de oude stad zoals de Iglesia Mayor de la Encarnacion, de Plaza Naranjos en de standbeelden van Dalí op de Avenida del Mar. Wanneer u via de Paseo Maritimo 6 kilometer westelijk trekt komt u in de Puerto Banus, de meest luxe jachthaven van Spanje. Lees alles over de Marbella bezienswaardigheden.

Wat is er te doen in de omgeving?

Vanuit Marbella stad kunt u eenvoudig dagtochten maken in de omgeving van Andalusië zoals het bezoeken van het witte stadje Ronda (56 km), de Britse kolonie Gibraltar (75 km) of om te gaan wandelen in de Caminito del Rey (70 km). Lees meer tips over het bezoeken van bezienswaardigheden rond Marbella.

Wat zijn goede hotels in Marbella?

Het Hotel Fuerte Marbella is een luxe hotel aan het strand met twee zwembaden en een van de beste hotels in de buurt van het oude centrum. Liever een kleinschaliger verblijf? La Morada Mas Hermosa is een authentiek herenhuis in het oude centrum en voor een mooi boetiekhotel raden wij u Hotel La Villa Marbella aan. Meer info over hotels in Marbella.

Waar ligt Marbella?

Marbella ligt in de autonome regio Andalusië in het zuiden van Spanje. Málaga is 58 kilometer ten oosten de grootste stad in de omgeving. Ten westen van Marbella ligt op 29 kilometer de populaire badplaats Estepona en op 74 kilometer afstand de Britse kolonie Gibraltar.

Onze lezers beoordelen

4.8 (96.23%) 14 reviews

19 mei 2024 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."

Marbella bezienswaardigheden - 14x Wat doen in Marbella? (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 6300

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.